Nærområdet

Urtekvartalet ligger sentralt plassert i ett av Oslos mest spennende utviklingsområder. Flere av gårdeierne i området har tatt grep og har et felles mål om å aktivisere bydelen og videreutvikle den posisjonen som Akerselva har fått som Oslos kulturåre. Dette er en perle midt i sentrum som bare vil skinne sterkere og sterkere i årene som kommer.

Området har en svært sentral beliggenhet, bare syv minutters gange fra Oslo S og tre minutter fra nærmeste T-bane. Rett utenfor bygget renner Akerselva og den idylliske nærparken Elgsletta ligger like ved.
 

Noen få minutter unna ligger Grünerløkka og byr på et yrende butikk-, trenings- og restaurantliv. Her finnes blant annet de populære restaurantene Vintage Kitchen, Skuret Bar og Scene, Südøst, Trattoria Popolare og Schous mikrobryggeri.

Avstander fra Urtekvartalet til Oslo Sentralstasjon

Kollektivdekningen til Urtekvartalet er svært god. Bare to minutter unna er Hausmannsgate, hvor det er både buss- og trikkestopp. Nærmeste T-banestopp er bare syv minutter unna. Velger du å ta beina fatt er det bare syv minutter å gå til Oslo S, og derfra tar det bare 19 minutter med Flytoget til Gardermoen.

Bygget ligger rett utenfor det byrådet definerer som et fremtidig bilfritt sentrum, noe som gjør adkomst med bil raskt og enkelt. Urtekvartalet har også egen parkeringsgarasje for bil og sykkel.

Buss

2 min

Tog

7 min

Trikk

2 min

Bil

4 min

T-bane

3 min

Sykkel

6 min

Elgsletta, parken ligger side om side med Urtekvartalet. Bilde: Helge Høifødt
Elgsletta, parken ligger side om side med Urtekvartalet. Bilde: Helge Høifødt

Urtekvartalets nabo, Grünerløkka

Urtekvartalet nærmeste nabo er Grünerløkka. Det pulserende nabolaget byr både på spennende butikker og restauranter, samt en rekke populære parker. Området er perfekt for en uformell lunsj eller for å samle kolleger etter jobb. Mange legger inn en liten elvevandring langs Akerselva, for så å avslutte med et hyggelig måltid på Vulkan. 

Bespisning

Store leietakere i området

Ca. 21% er IT/-telecombedrifter, men en andel på hele 14% utgjør undervisning.

Utvikling og prosjekter i nærområdet

Området rundt Urtekvartalet er i en rivende utvikling. Flere utbyggere har lansert planer som i løpet av noen år vil forandre denne delen av Oslo til en av hovedstadens mest pulserende og levende bydeler. 

Det er allerede igangsatt en større rehabilitering av Gunerius-kvartalet, og det planlegges å rive Galleri Oslo for å bygge nytt. Dette er prosjekter innen noen få hundre meters avstand fra Urtekvartalet. I tillegg blir det totalrehabilitering av Stenersgata 1-3, samt byggingen av Oslo Solar på vaterlandstorget, et prosjekt som kanskje kan by på Oslos høyeste bygg. 

Prosjektene vil samlet puste nytt liv inn i, og revitalisere, en helt ny bydel. Det er her Oslo utvikles de kommende årene. 

 

Kort vei til mange fasiliteter fra Urtekvartalet

Like ved kvartalet ligger Botanisk hage, og det er kort vei til mange flotte fasiliteter i området som Vulkan Mathallen, BLÅ og Schous plass.

Olaf Ryes plass på Grünerløkka
Olaf Ryes plass på Grünerløkka
Blå på Grünerløkka
Blå på Grünerløkka
Mathallen Vulkan, 15 min fra Urtekvartalet
Mathallen Vulkan, 15 min fra Urtekvartalet
Venstre: Elgsletta - Høyre: Akerselva
Venstre: Elgsletta - Høyre: Akerselva
Kontakt oss